Pelerinaj Italia (1): Pilgrimage to the place of the wise

Nu stiu chiar cat de adevarata e zicala potrivit careia cele mai bune lucruri se intampla pe neasteptate, dar de data aceasta trebuie sa-i acord un oarecare credit. Pentru ca plecarea mea pe traseul pe care il voi relata in continuare a aparut pe neasteptate si, pe deasupra, a trebuit sa-mi pun serios memoria la treaba pentru a gasi un moment mai prost in care s-ar fi putut intampla. Nu l-am gasit ๐Ÿ™‚ dar, retrospectiv privind acum, nu pot decat sa-mi reamintesc una dintre marile lectii ale vietii, pe care de obicei ne straduim din toate puterile sa o ignoram: Let… it… flow…

Asa ca am lasat lucrurile sa curga… E adevarat, dintr-o obligatie, amestecata cu ceva compasiune si cu chiar ceva mai multa recunostinta (se stie cine, ce si cum ๐Ÿ™‚ ) dar si cu entuziasmul celei care, daca ar putea, si-ar face viata o calatorie perpetua. Roma, Padova, Loreto, Assisi (ah, Assisi!), Cascia, Cortona, Vicenza, Aquileia, Bad Deutsch Altenburg si Budapesta… locuri care merita vazute si revazute si in care istoria se amesteca cu prezentul intr-un melanj care nu te poate lasa neschimbat. Credeti-ma pe cuvant, sau mai bine faceti-va bagajele si verificati singuri! ๐Ÿ˜€

N-am omis-o… am lasat-o la urma, pentru ca a fost… asa… cireasa de pe tort. Collevalenza de acum 19 ani… Collevalenza de astazi… A fost si pentru mine un fel de test, la care am primit pe loc si rezultatul. Ma intreb daca as fi pornit la acest drum, daca in program nu ar fi fost inclus si sanctuarul Maicii Esperanza. Prefer sa nu-mi dau raspunsul, pentru ca, dintr-un soi de vanitate ascunsa,ย vreau sa fie un pic si meritul meu. Asta daca nu va veni acest raspuns de la sine, intr-o postare viitoare.

Va las, in avanpremiera, in compania catorva imagini. Italia, Austria si Ungaria, in decorul superb de toamna al anului 2016. Uitati de distante… lumea este atat de mica!

Vatican – Piazza San Pietro

Assisi - Basilica di San Francesco

Assisi – Basilica di San Francesco

Cascia - Santuario di Santa Rita

Cascia – Santuario di Santa Rita

Aquileia - Basilica Patriarcale

Aquileia – Basilica Patriarcale

Vicenza - Santuario di Monte Berico

Vicenza – Santuario di Monte Berico

Bad Deutsch-Altenburg

Bad Deutsch-Altenburg

Budapesta

Budapesta

Advertisements

5 comments on “Pelerinaj Italia (1): Pilgrimage to the place of the wise

 1. Adelaide says:

  Draga noastra, pentru tine lumea chiar e mica, esti tanara si plina de energie. Dar pentru noi, cei trecuti de o varsta,, ne multumim sa citim si sa ne imaginam cum ar fi sa fim acolo. Astept continuarea, mai ales Assisi, care ne-a placut si noua foarte mult acum multi ani.

  • Mihaela says:

   Urmeaza si Assisi, sper, cat de curand. Si pentru mine e un loc special, alaturi de Collevalenza, si veti vedea si de ce, sau mai bine zis ce au acestea doua in comun. Salutari tuturor!

 2. Ildiko says:

  Doamna Adelaide, mi-ati luat-o inainte! Nu stiam ca ati fost in Italia. Eu astept sa scrie Ela despre Collevalenza si despre St. Maria Magiore, nu? Asta era biserica ta preferata in Roma, este?

  • Mihaela says:

   Tu si d-na Adelaide scrieti de la acelasi computer? ca-mi apare acelasi URL ๐Ÿ˜€ Si da, e Santa Maria Maggiore, ai retinut tu bine. Scriu acusi si despre Collevalenza… nu prea tarziu, sper… greu cu timpul asta ๐Ÿ™‚

 3. Ildiko says:

  De fapt, doamna Adelaide scrie de pe telefonul meu :))))) Dar avem computer nou aici la biroul de primire, nu mai este nimic cum stiai, asa ca te asteptam pe la noi. A, avem si bucatar maghiar acum, e de bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s