Decalogul zilnic

DOAR PENTRU AZI voi incerca sa traiesc ziua, fara sa am pretentia de a rezolva problema vietii mele dintr-o data.

DOAR PENTRU AZI voi avea un maxim respect pentru aspectul meu, ma voi imbraca cu seriozitate, nu voi ridica tonul, voi fi politicos in comportament, nu voi avea pretentia de a corecta si de a face mai bun pe nimeni, inafara de mine.

DOAR PENTRU AZI voi fi fericit, avand certitudinea ca am fost creat ca sa fiu fericit, nu numai in alta lume ci si in aceasta.

DOAR PENTRU AZI ma voi adapta imprejurarilor, fara sa pretind ca acestea sa se adapteze tuturor dorintelor mele.

DOAR PENTRU AZI voi dedica zece minute din timpul meu liber unei lecturi bune; amintindu-mi ca, asa cum hrana este necesara pentru viata trupului, tot asa si lectura buna este necesara pentru viata sufletului.

DOAR PENTRU AZI voi face o fapta buna si nu voi spune nimanui.

DOAR PENTRU AZI voi face un lucru pe care nu doresc sa-l fac, iar daca ma voi simti atins in sentimentele mele voi face in asa fel incat nimeni sa nu isi dea seama.

DOAR PENTRU AZI imi voi face un program… poate nu il voi respecta punct cu punct, dar il voi face, ferindu-ma astfel de doua pericole: graba si nesiguranta.

DOAR PENTRU AZI voi crede cu tarie, in ciuda aparentelor contrare, ca Divina Providenta se ocupa de mine ca nimeni altcineva.

DOAR PENTRU AZI nu voi avea temeri… si, in mod particular, nu-mi va fi teama sa ma bucur de tot ce e frumos si sa cred in bunatate.

Pot sa fac binele pentru douasprezece ore, ceea ce m-ar inspaimanta daca m-as gandi ca trebuie sa fac pentru toata viata!

(din scrierile Sf. Papa Ioan al XXIII-lea)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s